Mentés

Mentés

Hompok Melinda vagyok, lakberendező, tanácsadó, dekoratőr. A Budapesti Metropolitan Egyetemen kommunikáció és médiatudomány szakon diplomáztam. 8 éven keresztül szervezési feladatokat láttam el az autó- és motorsport világában, majd egy multinacionális vállalat kötelékében marketing tevékenységet végeztem és rendezvényeket szerveztem. Az évek alatt belekóstoltam a rajzolás, a fotózás, a cukrászat és további kreatív tevékenységekbe is, de egyiket sem éreztem annyira magaménak, hogy mindennap azzal foglalkozzak.

Végül a gyerekkori álmaim között kutakodva találtam meg a számomra ideális területet, a lakberendezést. Rájöttem, hogy mindig is imádtam órákra elveszni a lakberendezési áruházak folyosóin a rengeteg különböző stílusú bútor, textil és kiegészítő között. Képzeletben összepárosítottam a különböző darabokat és berendeztem belőlük egy-egy sarkot. Szabad perceimben a kezem ügyébe kerülő üres papírdarabokon átterveztem a lakásunk minden szegletét vagy a felnőtt önmagam számára elképzelt, ideális ház alaprajzát rajzoltam újra és újra rengeteg variációban.

Tanulmányaimat a Junior Art Centerben végeztem. Jelenleg saját vállalkozásomat, a HoMe Design Studio-t építem. Eközben igyekszem minél sokrétűbb tudásra szert tenni, folyamatosan képezni magam: rendszeresen járok szakmai rendezvényekre, konferenciákra, kiállításokra, követem a nemzetközi trendeket. Célom, hogy jól képzett, tájékozott lakberendezőként segíthessem ügyfeleimet a tökéletesen igényeikre szabott álomotthonuk megtervezésében és kialakításában.

2017-ben megalkottam a szakmánk számára egy hiánypótló kiadványt, a Belsőépítészeti angol-magyar, magyar-angol szakszótárt, melyet nagy örömömre folyamatosan kiemelt érdeklődés övez.

2018. tavaszán elindítottam a HoMe Design TV elnevezésű Youtube csatornát, amellyel a lakberendezést, mint szakmát szeretném népszerűsíteni. Bemutatni az új trendeket, elkészült projekteket, ötletekkel segíteni a nézőket.

Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a Lakberendezők Országos Szövetségében az Etikai Bizottság tagjává választottak. 2018-ban elindítottunk egy Junior munkacsoportot is, melynek vezetőjeként feladatom a lakberendezésben pályakezdő kollégák bevonása a szakmai életbe, újító javaslatok gyűjtése, kidolgozása a munkacsoport tagjaival az Elnökség számára, illetve az ezek megvalósításában való részvétel. Ezen tevékenységek azért fontosak számomra, mert szeretnék részt venni a szervezet működtetésében, ezáltal is segíteni a szakmánk fejlődését.

2019-ben exkluzív kézműves kopogtatók, asztaldíszek és adventi koszorúk szezonális jellegű készítésével bővült a szolgáltatás palettám. 

2020-ban csoportos, online szezonális-dekorációkészítő workshop-okat hirdettem meg, melyek nagy népszerűségnek örvendtek. Ezért 2021-ben is folytatódik ez a sorozat, melyben évszakokhoz és ünnepekhez kapcsolódó szezonális dekorációkat készítünk majd cégek, illetve baráti társaságok részvételével (online vagy személyesen).

2021-től cégek, éttermek, hotelek, rendelők és egyéb helyszínek folyamatos és szezonális dekorációs tevékenységét is ellátom. Előzetes egyeztetés esetén rendezvényekre való dekorációkészítésre is van lehetőség.

A lakberendezés egy igen komplex szakma, ami nem csupán a megfelelő színek, bútorok és anyagok összeválogatásáról szól. Egy új ház építése vagy lakásfelújítás esetén a legjobb esetben már a válaszfalak és a gépészet helyének megtervezésénél ott vagyunk és az építésszel, valamint a kivitelező szakemberekkel közösen teremtjük meg az ideális alapokat a dekoratív belsőépítészeti megoldásokhoz. Megrendelőinkkel karöltve meghatározzuk a stílust és a hangulatot, amit el szeretnénk érni az adott enteriőrrel, majd összeválogatjuk az ehhez szükséges színeket, anyagokat és bútorokat, esetleg egyedi darabokat is tervezünk. Pontos műszaki dokumentációt készítünk annak érdekében, hogy minden a tervek szerint, az ügyfelek kényelmét szem előtt tartva valósuljon meg (például legyen elég dugalj a helyiségben vagy a folyosó mindkét végéről kapcsolható legyen a világítás). Igény esetén a termékek beszerzésében is szerepet vállalunk vagy akár együtt is vásárolunk az ügyféllel a tökéletes választás érdekében, legyen szó akár lámpákról, textíliákról vagy dísztárgyak kiválasztásáról. Tehát az első lépéstől az utolsóig végigkísérjük megbízóinkat életük egyik legnagyobb és legfontosabb kihívásán, hogy megteremtsék az álomotthonukat. Azt a helyet, ahol egyszerűen csak jó otthon lenni.

Keressen bizalommal, együtt valóra váltjuk az elképzeléseit!