BEMUTATKOZÁS

 

Hompok Melinda vagyok, lakberendező. Mint sok kollégámnak, nekem sem ez az első szakmám, szükségem volt egy kis időre, mire rátaláltam. Utam a Budapesti Metropolitan Egyetemen kezdődött, ahol kommunikáció és médiatudomány szakon diplomáztam. 8 éven keresztül szervezési feladatokat láttam el az autó- és motorsport világában, majd egy multinacionális vállalat kötelékében marketing tevékenységet végeztem és rendezvényeket szerveztem. Mindig kreatív szakmára vágytam, sok téma érdekelt, ezért belekóstoltam például a fotózás, a cukrászat és egyéb tevékenységek világába is, de egyiket sem éreztem annyira magaménak, hogy mindennap azzal foglalkozzak. Végül a gyermekkori álmomhoz visszanyúlva találtam meg a számomra ideális “működési területet”, a lakberendezést.

Tanulmányaimat a Junior Art Centerben végeztem. Jelenleg saját vállalkozásomat, a HoMe Design Studio-t építem. Eközben igyekszem minél sokrétűbb tudásra szert tenni, folyamatosan képezni magam: rendszeresen járok szakmai rendezvényekre, konferenciákra, kiállításokra, külföldi folyóiratokat tanulmányozok, követem a nemzetközi trendeket. Célom, hogy jól képzett, tájékozott lakberendezőként segíthessem ügyfeleimet a tökéletesen igényeikre szabott álomotthonuk megtervezésében és kialakításában.

2017-ben megalkottam a szakmánk számára egy hiánypótló kiadványt, a Belsőépítészeti angol-magyar, magyar-angol szakszótárt, melyet nagy örömömre folyamatosan kiemelt érdeklődés övez.

2018. tavaszán elindítottam a HoMe Design TV elnevezésű Youtube csatornát, amellyel a lakberendezést, mint szakmát szeretném népszerűsíteni. Bemutatni az új trendeket, elkészült lakásokat, ötletekkel segíteni a nézőket. Facebook oldalammal karöltve itt mutatom be az általam érdekesnek vélt tartalmakat. Instagram profilomon pedig a designer élet kulisszái mögé engedek bepillantást.

Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a Lakberendezők Országos Szövetségében az Etikai Bizottság tagjává választottak. Nemrég elindítottunk egy Junior munkacsoportot is, melynek vezetőjeként feladatom a lakberendezésben pályakezdő kollégák bevonása a szakmai életbe, újító javaslatok gyűjtése, kidolgozása a munkacsoport tagjaival az Elnökség számára, illetve az ezek megvalósításában való részvétel. Ezen tevékenységek azért fontosak számomra, mert szeretnék részt venni a szervezet működtetésében, ezáltal is segíteni a szakmánk fejlődését.

Úgy vélem a színvonalas lakberendezés kulcsa minden esetben az, hogy a tulajdonos és családja igényeire szabott, funkcionális otthont hozzunk létre, mindezt stílusosan, minőségi anyagok felhasználásával. Sokan nem tudják, hogy a lakberendező feladata nem csupán a megfelelő falszínek, függönyök és bútorok kiválasztása és elhelyezése a lakásban. A munkánk ennél sokkal többről szól. Egy új ház építése vagy lakásfelújítás esetén a legjobb esetben már a válaszfalak és a gépészet helyének megtervezésénél ott vagyunk és az építésszel, valamint a kivitelező szakemberekkel közösen teremtjük meg az ideális alapokat a dekoratív belsőépítészeti megoldásokhoz. Megrendelőinkkel karöltve meghatározzuk a stílust és a hangulatot, amit el szeretnénk érni az adott enteriőrrel, majd összeválogatjuk az ehhez szükséges színeket, anyagokat és bútorokat, esetleg egyedi darabokat is tervezünk. Pontos műszaki dokumentációt készítünk és ez alapján a kivitelezés során is folyamatos segítséget nyújtunk, hogy minden a tervek szerint valósuljon meg.  Igény esetén a termékek beszerzésében is szerepet vállalunk vagy akár együtt is vásárolhatunk az ügyféllel a tökéletes választás érdekében, legyen szó akár lámpákról, textíliákról vagy dísztárgyak kiválasztásáról. Tehát az első lépéstől az utolsóig végigkísérjük megbízóinkat életük egyik legnagyobb és legfontosabb kihívásán, hogy megteremtsék az álomotthonukat. Azt a helyet, ahol egyszerűen csak jó lenni.

Keressen bizalommal! Együtt valóra váltjuk az elképzeléseit!

Mentés

Mentés